“Medyenli İki Kız olma yolunda ben de varım.” diye niyet edip yola çıkan “Hanım Davetçi Okulu” ailesine bir grup hanım daha eklendi. Türkiye’nin farklı yerlerinden “bir çeşmenin başında” toplanma heyecanıyla gelen otuz iki hanımla 2018-2019 yılının ikinci Davetçi Okulu çalışması gerçekleştirildi.
Allah’ın Dini’nin yeryüzünde hâkim olması gayesiyle yürümesi, konuşması, susması, bakması, yüz çevirmesi gereken her durumu öğrenerek 21. yüzyılda Hakk’a hakkıyla davet eden; Âsiye, Meryem, Nesibe, Âişe karakteriyle hemhâl olmak isteyen katılımcılar, internet üzerinden Başvuru Formu’nu doldurarak kayıt yaptırdı. Değerlendirmeler sonucu iki günlük mülakat görüşmeleri için iki ayrı tarihte vakıf binamıza davet edildi. İki günün birinci günü; katılımcıların ortak istifadesini sağlayabilecek konular üzerinden seminerler gerçekleştirilirken ikinci gün birebir görüşmeler yapıldı.
Mülakat görüşmeleri neticesinde oluşan ortak kanaatler doğrultusunda programın katılımcıları belirlendi. 11 Şubat Pazartesi günü programın besmelesi çekildi. Tanıtım Toplantısı ile başlayan programda, haftalık 39 farklı başlıktan oluşan 47 ders saati, 34 hoca yer aldı. Programda yer alan derslerin başlıkları şu şekildedir:
- Kur’an’ımız
- Tecvid Bilgisi
- Arapça Öğreniyorum
- Temel Arapça Eğitimi
- Davetçinin Temel Kültürü
- Temel Hadis Bilgisi
- Tefsir Dersi
- Siret-i Nebi
- Mucize Nesil
- Analarımız
- Veciz Okumaları
- Riyâzü’s Sâlihîn Okumaları
- Minhac’ül Âbidin Dersi
- Hayat Rehberi
- Dünya Nasıl Dönüyor?
- Hayat Rehberi Tahlili
- Hanımlara Mahsus Hâller
- Medeniyetimiz ve Medeniliğimiz
- Zaman Yönetimi
- Adab-ı Muaşeret
- Şahsiyet İnşası
- Yeryüzünün Şahitleri
- Allah’a Davette Biz
- İlim Yolunda
- Okuma Üzerine Taktikler
- Kalbine İyi Bak
- Vakıf Kadın
- Dinimize Hizmetin İç Sorunları
- Kadın Sağlığı
- Bir Makale Bin Yorum
- Psikoloji Notları
- Hanımlara İnciler
- Önden Gidenler
- Yazım Kuralları ve Noktalama
- Etkili Konuşma ve Sunum Teknikleri
- Tabiat Eczanesi
- Sosyolojik Analiz
- Gelişim Seminerleri
- Oku-Yorum
- Edeb ve Amel
- Hayat Rehberi Tahlili
- Mütalaa
- İlmî Etütler
Programda beş farklı konuda seminer de yer almıştır:
- Hani Din Hepimizindi
- Başarıya Giden Yol
- Davetçinin Teknoloji Bilgisi
- Çocuk Gelişimi
- Başarı Motivasyonu
Programın alışverişli olmasını sağlamak adına kitap okumaları ve tahlili, makale yazımı ve değerlendirmeleri, “Etkili Konuşma ve Sunum Taktikleri” dersi kapsamında üç konuşma ve akabinde her katılımcının bireysel değerlendirmesi yapıldı. Bu minvalde okunan eserler;
- Tefekkür Dünyası- Yaşar DEĞİRMENCİ
- Bu Ümmetin Kızı- Nureddin YILDIZ
- Hadis Karşıtları Ne Yapmak İstiyor?- Prof. Dr. Mehmet Yaşar KANDEMİR
Makale çalışması yapılması istenen konu başlıkları;
- Hayatınızdaki Renkler
- Serbest Konu Seçimi
- Hayalinizdeki Şehir
- Bu Ümmetin Kızı
Katılımcıların konuşma hazırladıkları konular;
- 1 Dakikada Kendini Tanıtma
- 2 Dakikada En Sevdiğin Eşyayı Tanıtma
- 3 Dakikada Bir Hadis-i Şerifin Anlatımı
Elbette programdaki hızlı ve heyecanlı ilerleyişin yanı sıra Ümmet-i Muhammed’den olmanın tadının, heyecanının, mutluluğunun hissedildiği; birlik-beraberlik-kardeşlik üçgeninin sağlanmaya gayret edildiği ve Allah’ın bu zamanda bu mekânda bu otuz hanımı bir araya getirmesindeki hikmetin anlaşılmaya çalışıldığı “Çay Programları” yapıldı.
Bahar dönemi Davetçi Okulu çalışması katılımcıların
“Asra İz Bırak” temennisi ile hazırladığı kapanış programıyla nihayete erdi. Katılımcılarla programın değerlendirmesi de düzenledikleri programın ardından yapıldı. Her bitişin yer bir başlangıca vesile olduğu katılımcılar tarafından da hissedilmekteydi. Her katılımcı Medyenli İki Kız’ın çeşmesinden kendi çeşmelerine dönerken yeni kararlar ve hedefler güdüyordu. Bu karar ve hedefleri perçinlemesi gayesiyle katılımcılarla yakın bir tarihte “Mealimu İrşadiyye” isimli Arapça eserin okunmasına karar verildi.
Medyenli İki Kız Hanım Davetçi Okulu sona ererken yaklaşan Ramazan Programı için de hazırlıklar sürüyor. https://www.senavakfi.com/bir-ana-duasi-ramazan-programi/